top of page

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik een cadeaubon aanvragen?
  Een origineel cadeau geven aan iemand? Geef een cadeaubon van Help Snel! Deze bon is één jaar geldig van de dag van aankoop en kan gebruikt worden voor een cursus naar keuze. Contacteer ons en we zorgen dat deze na betaling zo snel mogelijk bij jou aankomt. Uiteraard kan je ook een bon aankopen tijdens iedere cursus!
 • Hoe kan ik mijn cadeaubon verzilveren?
  Je neemt contact op met Help Snel en legt een datum vast voor je opleiding. Je neemt je cadeaubon mee naar de opleiding en ruilt hem ter plaatse in voor de opleiding die je komt volgen. Neem je iemand extra mee naar de opleiding dan wacht er voor jou nog een leuke attentie bij het binnenkomen; let er wel op dat deze persoon zeker is ingeschreven!
 • Wat als de cadeaubon vervallen is?
  Je kan 1 keer gebruik maken om je cadeaubon met 6 maanden te verlengen, kosteloos. Dit dien je wel aan te vragen 24 uur voordat je bon vervalt! Een verlenging kan je enkel aanvragen per mail op contact@helpsnel.com
 • Corona...Wat nu?
  Uiteraard werken wij Coronaproof. Onze opleidingen worden gegeven in een veilige omgeving, voldoende ruimte en alle veiligheidsmaatregelen zullen gerespecteerd worden. Mogen wij vragen, zo als nodig is, om een mondneusmasker correct te dragen? Samen sterk!! Voor de opleidingen waar het van toepassing is zullen aanpassingen gebeuren in functie van de nieuwe richtlijnen van de Coronapandemie.
 • Welke kledij doe ik best aan voor de opleidingen EHBO en reanimeren?
  Je kan niet comfortabel trainen met een strak pak, rok of kleed. Houd er rekening mee dat we wel wat oefeningen op de grond doen. Een gemakkelijke broek is handig! Maar uiteraard ben je vrij te dragen wat je wil.
 • Waarop is het cursusmateriaal gebaseerd?
  Help Snel maakt gebruik, met toestemming van het Rode Kruis, van hun boeken en lesmateriaal. Deze worden vijfjaarlijks geüpdatet waardoor we steeds met recent materiaal werken. Afhankelijk van de opleiding wordt er gesteund op een ander boeken. Ook het materiaal van het ERC worden gebruikt. Voor de opleiding kraamzorg maken we gebruik van het het handboek kraamzorg van Traject V&V verzorgende IG.
 • Wat als ik een opleiding op maat wil?
  Naast de vaste opleidingen kunnen we op vraag van jou een opleiding in elkaar steken die optimaal tegemoet komt aan je wensen. Samen bespreken we de verwachtingen, locatie, en dan berekenen wij een eerlijke prijs. Je kan ons steeds bereiken op contact@helpsnel.com
 • Krijg ik een bewijs van deelname?
  Iedere deelnemer krijgt op het einde van iedere opleiding een attest van deelname van Help Snel. Als erkend lesgever van Kind en Gezin, leveren we ook attesten af waarmee jij kan aantonen dat je een erkende opleiding gevolgd hebt in reanimeren van volwassenen en/of kinderen, of een opleiding bedrijfseerstehulpverlening hebt gevolgd. Voorwaarde is wel dat je voor de laatste attesten geslaagd moet zijn voor de praktische proef op het einde van de opleiding.
 • Wat als ik toch niet aanwezig kan zijn op een opleiding?
  Annuleer je 31 dagen voor de aanvang van de cursus dan recupereer je 75% van je inschrijvingsgeld. Annuleer je 14 dagen voor aanvang van de cursus dan recupereer je 40% van je inschrijvingsgeld. Alle andere annulaties hebben geen recht op terugbetaling van het inschrijvingsgeld.
 • Kan ik een opleiding verplaatsen?
  Dat kan afhankelijk van de termijn dat je dit meldt. Wanneer dit 14 dagen voor de aanvang van de opleiding is kan dit zonder probleem met een maximum uitstel van 4 maanden. Is de opleiding korter dan 14 dagen gepland dan wordt dit vervelend omdat ook wij deze plaatsen terug moeten ingevuld krijgen. Vandaar dat we dit niet meer toestaan. TIP: Vraag aan je ouders, schoonouder, meter, peter vrienden of zij misschien de kaart willen overkopen en willen deelnemen in jouw plaats. Dit werkt vaak zeer goed om geen centen verloren te laten gaan.
bottom of page