top of page

Ons verhaal

Help Snel is een opleidingscentrum dat zich specialiseert in het geven van opleidingen over veiligheid, EHBO en reanimaties.

Door de klassieke opleidingen over EHBO en reanimatie voor zowel bedrijven als particulieren aan te bieden, willen we meewerken aan een hartveilig Vlaanderen.

Eveneens trachten we de algemene EHBO kennis bij iedereen bij te schaven zodat het slachtoffer de gewenste kwalitatieve eerste zorgen kan toegediend krijgen.

Naast dit grote luik wil Help Snel alle jonge ouders, grootouders, babysitters, kinderverzorg(st)ers en alle volwassenen die met baby’s en jonge kinderen werken, een grote bagage aan kennis meegeven die zeer praktisch aangereikt wordt.

Vanuit de praktijk worden veel handvaten aangeboden die ervoor zorgen dat je op een gezonde en veilige manier je kleintje kan grootbrengen. Hoe klein ze ook zijn, ze zijn snel! Help Snel laat je net iets sneller zijn waardoor hun veiligheid gewaarborgd blijft.

 

We geven al onze opleiding op vaste locaties zodat ze toegankelijk zijn voor iedereen, maar bieden de opleidingen ook aan op afspraak.

Website Quote.jpg

Waar wij in geloven

ONZE MISSIE

Op een enthousiaste manier zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met veiligheid, EHBO en reanimatie, dàt is onze missie.

Het besef doen ontstaan dat jaarlijkse herhaling het verschil kan maken voor het slachtoffer. Hoe groter ons bereik, hoe veiliger de omgeving waar jij vertoeft.

 

ONZE VISIE

Zoveel mogelijk kennis en kunde bijbrengen op vlak van veiligheid, EHBO en reanimatie en deze kennis zo lang mogelijk laten hangen bij de deelnemers.

Niemand is te jong of te oud om te leren, gewoon beseffen dat jijzelf door deze opleidingen het verschil kan maken voor iemand in nood, maakt het gewoon al de moeite waard om de opleiding te komen volgen.
 

De laagdrempeligheid om deel te nemen moet ervoor zorgen dat we onze missie kunnen doen slagen. Niet te theoretisch maar vooral praktisch zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.
 

Het warm water gaan heruitvinden, daar doen we niet aan mee. We maken daarom met veel dankbaarheid gebruik van de handboeken van het Rode Kruis Vlaanderen. Samen met hen streven we dezelfde doelen na en daardoor mogen we van hen de handboeken gebruiken.

Ons verhaal

Ons verhaal

Wie ben ik?

20201123_160052.jpg

Ik ben Sophie Van Antwerpen, verpleegkundige van opleiding.

Met bijna 25 jaar werkervaring in zowel Klina en GZA ziekenhuizen, waarvan 15 jaar als hoofdverpleegkundige van de kinderafdeling, heb ik een brede kennis opgebouwd in deze sector.

Na de geboorte van mijn zoon Sam heb ik het roer omgegooid en ben ik les gaan geven in het volwassenenonderwijs aan zorgkundigen om deze kennis door te geven.

 

Wat zo normaal en alledaags is voor mezelf blijkt helemaal niet zo te zijn voor iedereen. En net dát maakt het geven van een opleiding zo leuk!

Gebeten door de microbe van de gezondheidssector en die van het onderwijs, was het oprichten van Help Snel een evident gevolg!

Met enthousiasme en gedrevenheid werk ik graag mee aan trainingen en opleidingen voor iedereen rond het thema Veiligheid, EHBO & Reanimatie.

 

Inderdaad, iedereen want niemand is te jong of te oud om te leren. Leren om anderen te helpen bij nood. Wat is er mooier dan dat? Bewust en bekwaam handelen … Daar gaan we samen voor, toch?

tot (Help) Snel, 

Sophie

bottom of page